Boy uzatma ameliyatını isteyen kişilerin çoğu vücut görünümlerinden memnun değildir. Vücut imgesi kendimizi algılama şeklimizdir. Boyumuzun uzun veya kısa olması kaç cm boyumuz olduğu ile ilgili olduğu gibi, gövde ve bacak oranımıza göre kendimizi nasıl algıladığımızla da ilgilidir.
Toplumdaki boy uzunluğunun dağılımına bakarak toplumun ortalama boyunu, kimlerin topluma göre daha uzun ve daha kısa olduğunu değerlendirebiliriz. Yapılan çalışmalarda erkeklerde ortalama boy 173 cm ve kadınlarda 163 cm dir. Normal boy alt sınırı ise erkeklerde 166 cm ve kadınlarda 153 cm dir. Bu boyların altı kısa boy olarak kabul edilir. Ama asıl önemli olan kişinin kendisini nasıl algıladığıdır.
Estetik boy uzatmada amaç kişinin sağlıklı bir şekilde boyunu uzatmak ve bu süreç içerisinde kişiyi herhangi bir fonksiyon kaybına uğramadan süreci gerçekleştirmektir. Bu nedenle böyle bir ameliyat için en uygun yöntem kemik içine yerleştirilerek uzamayı sağlayan çivi sistemlerinin kullanılmasıdır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu çivilerin yük taşıma kapasitesine sahip bir model olan Precice Stryde çivisi üretildi.
Uzama sürecinde hasta bacağına yük vererek yürüyebilir. Bacağın veya kolun dışından manyetik alan verilerek kemikte uzama sağlanır. 8 cm'e kadar uzama kapasitesi vardır.
Boyunu kozmetik açıdan uzatmak isteyen kişi öncelikle kliniğimizde muayene edilir. Muayene edilen hastanın bacak boy filmi üzerinde kullanılacak Precice Stryde çivisinin ebatları belirlenir ve hasta için çivinin siparişi verilir. Bu süreç 3-4 hafta kadar sürmektedir. Çekilen x-ray grafiler üzerinde ameliyat planlaması yapılır.
Kararlaştırılan günde hastanın hastaneye yatışı yapılır. Hastanın ameliyat öncesi hazırlıkları tamamlandıktan sonra hasta ameliyata alınır. Ameliyat süresi 2-3 saat kadardır. Ameliyattan 1 gün sonra kişi yürüteç yardımıyla yürütülür. Hastaneden 3 gün sonra hasta otel odasına yerleştirilir. Bu süreçte hastaya yürümesi ve gün içinde yapacağı egzersizleri öğretilir. 7. Gün Precice Stryde intramedüller çivinin dışardan kontrol cihazı ile hastanın nasıl uzatma yapacağı öğretilir. 17. Gün hastanın x-ray röntgen filmi çekilir. Yapması gereken egzersizleri öğrenen hasta evine gidebilir. Hasta 3 haftada bir bacağının röntgen filmini doktoruna gönderir. Bu süreçte 2 adet kanediyen ile hasta yürüyebilir. Uzama tamamlandıktan sonra aylık röntgen filmleriyle kemik oluşumu tamamlanıncaya kadar hasta takip edilir.
Kalça ve diz ağrıları neden olur? Kalça veya diz protezi ameliyatı kimlere yapılır? Ameliyat sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
Günümüzde kemik enfeksiyonları bilinenin aksine tedavi edilebilen hastalıklardır. Hastalığın tekrarlama olasılığı oldukça düşüktür.
Ekstremite uzatma, kemiği yavaş yavaş büyütme sürecidir. Titiz cerrahi teknikler ve hastanın yakın takibi ile komplikasyondan uzak emin ellerdesiniz.
Bacak fonksiyonlarında iyileşme ve gelecekte daha büyük cerrahi müdahalelerden korunmak için parantez bacak düzeltmesi yapılması tavsiye edilir.
Yanlış kaynamış veya hiç kaynamamış kırıkların tedavi süreci sabır ve titizlik gerektirir. Tecrübe ve tekniklerimizle hastalarımızın yanındayız.
Kendi ayaklarınız üzerinde durarak sağlıklı bir hayat sürmek için, ayak ve ayak bileği rahatsızlığınız varsa bize başvurabilirsiniz.
Bel ağrısı iyileştirme egzersizleri, skolyoz takibi ve ameliyatı gibi bel ve omurga tedavilerinde hizmetinizdeyiz.
Oscar Ville Ofisleri
No:26/1 Tekirdağ Merkez